Airconditioning in kantoor

Hogere productiviteit met airconditioning in uw kantoren

Airconditioning, Klimaatsystemen

Het productief houden van uw werknemers is cruciaal voor het boeken van zakelijk succes. Het is algemeen geweten dat de productiviteit daalt als het te warm of te koud is in een kantoorruimte. Personen in kantoren zitten dan ook nog eens lange tijd stil aan hun bureau waardoor ze sneller te koud of te warm krijgen.

Het is zelfs verboden om werknemers bloot te stellen aan te hoge temperaturen op het werk. De maximum is vastgelegd op 29 WBGT. Dit komt neer op een normale temperatuur van 32° Celsius als er een luchtvochtigheid is van 75%.

Voordelen van airconditioning in kantoren

Airconditioners filteren de lucht en verwijderen stof, pollen, schimmelsporen en andere allergenen. Dit kan de luchtkwaliteit in het kantoor aanzienlijk verbeteren en de gezondheid van de werknemers bevorderen.
Moderne airconditioners zijn over het algemeen ook stiller dan oudere modellen. Dit kan leiden tot een meer ontspannen werkomgeving en minder afleiding van geluid.

Zweten is de manier van het lichaam om af te koelen. Om de luchtvochtigheid te doen dalen, kunt u een airconditioning gebruiken. De airco onttrekt dan vocht aan de binnenlucht en geeft dit vocht af aan de buitenlucht.

Welke airconditioning voor uw kantoor kiezen

Een airco voor kantoren zorgt ervoor dat de kantoorruimte de perfecte temperatuur heeft om in te werken. Er zijn enkele handige richtlijnen bij het kopen van een airco voor in een kantoor:

  • aantal te koelen ruimtes;
  • benodigde functies ( koelen / verwarmen / ontvochtigen / ventileren…);
  • kies een airco-configuratie met voldoende koelcapaciteit;
  • kies voor energiezuinige airco;
  • kies voor stille airco;

Als u vijf of minder ruimtes wilt koelen, is een multi-split airco de beste keuze. Dit systeem bestaat uit één krachtige buitenunit en vijf binnenunits die kunnen bestaan uit een wand-, vloer- of plafondmodel. Het voordeel van een multi-split systeem is dat u elke unit verschillende prestaties kunt geven, zoals koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen.

Voor grote zakelijke gebouwen met zes of meer ruimtes is een VRF-airco de beste optie. Dit systeem bestaat meestal uit verschillende airco-modellen en elke binnenunit kan afzonderlijk worden bediend. Kanaalairco wordt meestal gekozen omdat de installatie van binnenunits te duur zou zijn.

Tip: bij hoge temperatuurverschillen, waarbij het buiten 37°C is en binnen op kantoor slechts 22°C, wordt aangeraden om te kiezen voor een overgangsruimte.

Van Cleven is uw specialist in Kantoor Airconditioning

Bij Van Cleven kunt u terecht voor topservice en deskundig advies over de meest geschikte oplossing voor al uw koelingsbehoeften. Ons assortiment omvat luchtgekoelde airconditioners, split-units, watergekoelde airconditioners, warmtewisselaars en andere accessoires.

We adviseren u ook graag over de beste locaties om de airconditioning te plaatsen, zodat de koelcapaciteit optimaal wordt benut tegen zo laag mogelijke kosten.

We begrijpen dat het belangrijk is dat de systemen niet opvallen en netjes zijn weggewerkt. Daarom bieden we een breed scala aan mogelijkheden om aan uw wensen te voldoen. Wilt u graag meer informatie over kantoor airconditioning? Neem dan vrijblijvend contact op.

Van Cleven, vol ervaring voor u!

Hoogstaande maatoplossingen

Wacht niet langer en ontdek hoe Van Cleven’s HVAC installaties uw bedrijf kunnen transformeren. Neem vandaag nog contact met ons op voor deskundig advies op maat en ontdek de voordelen van HVAC voor uw onderneming.

Menu