Klimaatkamers

Het verschil tussen een klimaatkamer en klimaatkast

Bepaalde testen vereisen zeer strikte omstandigheden om betrouwbare resultaten te kunnen garanderen. Een klimaatkast of klimaatkamer is hier de perfecte methode voor. Een klimaatkast wordt gebruikt voor het nabootsen van klimaat, ook wel klimaatsimulatie genoemd. Wat is nu het verschil tussen een klimaatkast en een klimaatkamer?

Een klimaatkast is speciaal ontworpen om kleinere voorwerpen te testen. Een klimaatkamer daarentegen is gebouwd voor grotere voorwerpen of voor een grotere hoeveelheid aan kleine voorwerpen te testen. Voorbeelden van producten die u kunt plaatsen in een klimaatkamer:

  • Auto’s
  • Vrachtwagens
  • Schakelkasten
  • Accu’s
  • Medische apparatuur
  • Medicijnen

Simulatie van de omgeving om uw product te testen

Vaak moeten verschillende producten in staat zijn om te overleven en te werken in extreme temperaturen en klimaatomstandigheden. Omgevingssimulatietests in klimaatkamers bieden u het antwoord of uw product ontworpen is om vooraf bepaalde weersomstandigheden te doorstaan. Deze tests worden gedaan om risico’s te elimineren en de betrouwbaarheid van uw product te garanderen. In een klimaatkamer kunnen de verschillende klimaatcomponenten zoals temperatuur, luchtdruk en luchtvochtigheid worden gewijzigd.

Klimaatkamers voor laboratoria in verschillende industriële sectoren

Wij realiseren klimaatkamers voor laboratoria in diverse industriële sectoren zoals farmaceutica, energie, luchtvaart, automotive en elektronica. De standaard klimaatkamer bestaat niet, daarom leveren wij klimaatkamers, stabiliteitskamers of Climatic Test Chambers (CTS) op maat van uw tests. Onze kamers bestaan in walk-in en drive-in uitvoering.

Wij richten de kamer zo voor u in dat u laboratoriumtests kunt uitvoeren in een vooraf bepaald klimaat. Het is mogelijk de ruimte te koelen, verwarmen, vochtiger of droger te maken.

Service van A tot Z

Van Cleven NV staat al meer dan 50 jaar bekend om vakkundig maatwerk in koeltechniek en luchtbehandeling. Onze gespecialiseerde medewerkers verzorgen elke keer weer de plaatsing van koelinstallaties, maar ook de aanpassing, herstellingen en onderhoud van de verschillende apparatuur. Wij zorgen voor koeloplossingen in de medische-, industriële-, voedings– en agrarische sector.

Vraag meer informatie over simulatie en testen in onze klimaatkamers!

De ideale testruimte voor uw bedrijfssector vindt u zeker bij Van Cleven in het Limburgse Hasselt

Waarom kiezen voor Van Cleven?

Eigen ontwerpafdeling

Eigen plaatsingsdienst

Eigen hersteldienst

Menu