ISO 7 Cleanrooms

Een ISO 7 cleanroom op maat van uw project

In tal van industrieën worden de kwaliteitseisen steeds strenger. Denk maar aan de voedingsindustrie en de farmaceutische industrie. Een logisch gevolg van de strengere kwaliteitseisen zijn de steeds strengere omgevingseisen in de productie- of ontwikkelingsfase, waardoor de vraag naar cleanrooms de laatste jaren steeds groter is geworden.

Een cleanroom is een zuivere werkomgeving, waarbij het aantal vervuilende deeltjes, zoals fijn stof of micro-organismen, in de lucht tot een minimum wordt beperkt. Een beperkt aantal vervuilende deeltjes in de lucht vermindert namelijk het risico op contaminatie of vervuiling tijdens het productieproces of tijdens de ontwikkelingsfase van een bepaald product of geneesmiddel.

ISO 7 cleanrooms: 100 keer zuiverder dan normale buitenlucht

Normale buitenlucht bevat zo’n 35 miljoen deeltjes per kubieke meter. Hoeveel deeltjes een cleanroom bevat, hangt af van de graad van zuiverheid. Cleanrooms kunnen namelijk onderverdeeld worden in verschillende classificaties, waarbij ISO 1 cleanrooms de meest zuivere zijn, terwijl ISO 9 cleanrooms de minst zuivere zijn.

Eén van de meest voorkomende cleanrooms is de ISO 7 cleanroom. Bij dit type cleanroom is volgens internationale kwaliteitseisen bepaald dat deze maximaal 352.000 vervuilende deeltjes per kubieke meter mag bevatten. Dat is dus zo’n 100 keer minder dan normale buitenlucht.

Van Cleven Koeltechniek is gespecialiseerd in de bouw van deze ISO 7 cleanrooms. Samen met u bekijken we hoe we uw ISO 7 cleanroom kunnen ontwerpen op maat van uw behoeften, en doorlopen we alle stappen, tot en met de implementatie toe.

Neem contact op met ons voor meer informatie over onze oplossingen.

Een cleanroom van Van Cleven, zuiver maatwerk!

Een cleanroom van Van Cleven uit het Limburgse Hasselt is een totaaloplossing voor uw onderzoeks- of ontwikkelingsprocessen

Waarom kiezen voor Van Cleven?

Eigen ontwerpafdeling

Eigen plaatsingsdienst

Eigen hersteldienst

Menu