ISO 5 Cleanrooms

Een ISO 5 cleanroom op maat van uw project

Van Cleven Koeltechniek is al meer dan 50 jaar een autoriteit op vlak van luchtbehandeling en koeltechniek in België. De bouw van cleanrooms voor verschillende sectoren behoort tot één van onze oplossingen.

In normale buitenlucht in stedelijke omgeving bevinden zich ongeveer 35 miljoen deeltjes (micro-organismen of fijn stof) per m³. In cleanrooms probeert men het aantal deeltjes per m³ te beperken om contaminatie of verstoring van het productieproces in te dijken. Vooral in sectoren als de voedingsindustrie, de farmaceutische industrie en de biotechnologie is het belangrijk om in zuivere omgevingen te kunnen werken.

ISO 5 cleanrooms: 10.000 keer zuiverder dan normale buitenlucht

Cleanrooms kunnen ingedeeld worden in verschillende classificaties op basis van het aantal deeltjes per m³ dat zich in de ruimte bevindt. De classificatie gaat van ISO 1 tot ISO 9 cleanrooms, waarbij de ISO 1 cleanroom de meest zuivere is.

Eén van de meest voorkomende cleanrooms is de ISO 5 cleanroom. Volgens strenge kwaliteitseisen mag een ISO 5 cleanroom maar 3.520 deeltjes per m³ bevatten, wat dus zo’n
10.000 keer zuiverder is dan normale buitenlucht.

Om deze graad van zuiverheid te bereiken, maakt Van Cleven Koeltechniek gebruik van de
allernieuwste technieken inzake luchtbehandeling. Zo wordt de lucht die van buiten uit wordt aangebracht constant gefilterd door middel van HEPA-filters.

Neem contact op met Van Cleven Koeltechniek voor de bouw van uw ISO 5 cleanroom. Samen bekijken we hoe wij u kunnen helpen bij de uitbouw, de implementatie en het onderhoud van uw cleanroom.

Een cleanroom van Van Cleven, zuiver maatwerk!

Een cleanroom van Van Cleven uit het Limburgse Hasselt is een totaaloplossing voor uw onderzoeks- of ontwikkelingsprocessen

Waarom kiezen voor Van Cleven?

Eigen ontwerpafdeling

Eigen plaatsingsdienst

Eigen hersteldienst

Menu