Industriële airco

Regel het leef- en werkklimaat met airconditioning

Airconditioning reguleert de lucht in binnenruimtes en houdt de temperatuur en luchtvochtigheid, ongeacht de temperatuur buiten, op een aangenaam niveau. Een te warm of te koud kantoor zorgt ervoor dat werknemers slechter presteren. Bovendien is een goed klimaat creëren ook van vitaal belang in andere sectoren. Voor de industrie, de logistieke en distributiesector zijn er wettelijk vastgestelde normen voor de kwaliteit van de lucht in bedrijfshallen, werkplaatsen en andere grotere ruimtes.

Industriële airco op maat

Van Cleven NV is al meer dan vijftig jaar expert in industriële airco en ontwerpt, installeert en onderhoudt klimaatinstallaties op maat van uw bedrijfs- of productiegebouw. Wij zoeken aangepaste oplossingen voor elke industrie. Onze oplossingen op maat zorgen voor airconditioning, koeling en verwarming en controleren bovendien continu de temperatuur, vochtstabiliteit, vuilbelasting, geur- en stofemissies. Onze geluidsarme systemen zorgen voor een binnenklimaat dat aan alle eisen voldoet en dat aangenaam is voor uw werknemers en bezoekers.

Soorten industriële airconditioning

Er zijn een verschillende soorten industriële airconditioning te onderscheiden: mobiele airconditioning, verticale units, kanaalunits en rooftopunits.

Mobiele airconditioning
Mobiele airconditioning of verrijdbare units. Deze soort airconditioning is verplaatsbaar en werkt meestal volgens het lucht/waterprincipe (watergekoeld). Mobiele airconditioning wordt meestal gebruikt als tijdelijke oplossing of als noodkoeling.

Verticale units
Verticale units worden gebruikt voor het koelen van grote fabrieksruimtes, magazijnen en productieruimten. Ze zijn speciaal ontworpen voor installatie op de vloer en nemen weinig ruimte in.

Kanaalunits
Kanaalunits worden voornamelijk gebruikt voor het koelen of verwarmen van publieksruimtes, kantoren, sporthallen en industriële ruimtes. Deze zijn uiteraard voorzien van een systeemplafond. De installatie is niet zichtbaar en voorzien van een centrifugaal ventilator die voor luchtverplaatsing zorgt.

Rooftop airconditioning
Rooftop airco’s zijn vrijstaande airconditioners met een hoge koelcapaciteit. Ze worden meestal op het dak geplaatst of op grondniveau naast het gebouw. Dit soort airconditioning wordt meestal toegepast in winkelcentra, voedselverwerkingsindustrie en andere industriële ruimtes met hoge koelbehoefte.

Soorten industriële airconditioning

Wij voeren ook turnkeyprojecten uit en staan daarnaast in voor inwendige reiniging van luchtbehandelingskasten en -kanalen. Van Cleven NV staat bekend om vakkundig maatwerk in koeltechniek en luchtbehandeling. Onze gespecialiseerde medewerkers verzorgen elke keer weer de plaatsing van koelinstallaties maar ook de aanpassing, herstellingen en onderhoud van de verschillende apparatuur.

Van Cleven heeft een airco voor ieder gebouw in iedere bedrijfssector. Ook voor de commerciële sector verzorgen wij airco. Aarzel niet en neem contact met ons op voor meer informatie.

Uw expert in industriële airco en luchtbehandeling: Van Cleven uit Limburg

Waarom kiezen voor Van Cleven?

Eigen ontwerpafdeling

Eigen plaatsingsdienst

Eigen hersteldienst

Menu