Cleanroom classificaties

Maatwerk voor uw specifieke, stofvrije toepassing

De vraag naar cleanrooms is de laatste jaren enorm gestegen, onder impuls van steeds strenger wordende kwaliteitsnormen in tal van sectoren. Cleanrooms bieden een oplossing
voor productieomgevingen waar een zuivere werkomgeving een absolute must is om aan deze strengere kwaliteitsnormen te voldoen.

Bij de bouw van een cleanroom doorloopt een bedrijf steeds enkele stappen. Eén van de eerste stappen bij de implementatie van een cleanroom, is de bepaling van het juiste ISO-classificatie. Cleanrooms kunnen namelijk worden onderverdeeld in verschillende classificaties, al naargelang de zuiverheidsgraad die behaald moet worden in de werkruimte.

ISO 1 tot ISO 9 cleanrooms

ISO 1 cleanrooms hebben de hoogste graad van zuiverheid, wat concreet betekent dat dit de ruimtes zijn met de minste vervuilende deeltjes. ISO 9 cleanrooms hebben dan weer de laagste zuiverheidsgraad van alle cleanroom types.

Het is evident dat ISO 1 cleanrooms vooral gericht zijn op hoogtechnologische ruimtes waar de minste vorm van verontreinigende deeltjes de processen of werkzaamheden die plaatsvinden in de ruimte in het gedrang kunnen brengen. Om deze hoge graad van zuiverheid te bereiken, is een gedetailleerd ontwerp nodig. ISO 1 cleanrooms hebben dan ook een relatief hogere kostprijs, waardoor bedrijven zich vooraf de vraag moeten stellen of dit type cleanroom effectief nodig is voor hun werkzaamheden.

Naarmate men verder afdaalt richting ISO 9 cleanroom is de graad van zuiverheid steeds minder hoog. Belangrijk voor bedrijven is dus om eerst te bepalen welke graad van zuiverheid nodig is in de cleanroom. Met deze vraag kan Van Cleven Koeltechniek u helpen. Samen bekijken we welke classificatie nodig is voor het uitoefenen van uw werkzaamheden.

Een cleanroom van Van Cleven, zuiver maatwerk!

Een cleanroom van Van Cleven uit het Limburgse Hasselt is een totaaloplossing voor uw onderzoeks- of ontwikkelingsprocessen

Waarom kiezen voor Van Cleven?

Eigen ontwerpafdeling

Eigen plaatsingsdienst

Eigen hersteldienst

Menu