luchtbehandelingskast

Wat is HVAC? Heb jij een HVAC-installatie Nodig?

HVAC

HVAC is een Engelse afkorting van Heating (verwarming), Ventilation (ventilatie) en Air Conditioning (airconditioning). HVAC-installaties worden in gebouwen gebruikt om het klimaat te beheersen. Dit wordt ook wel Climate Control of Klimaatbeheersing genoemd. In onze ogen is het laatste aspect, airconditioning, te vervangen met koeling vanuit duurzaamheidsperspectief.

HVAC-systemen staan ook wel bekend als luchtbehandelingskasten. Dit zijn complete luchtkanalen in afgesloten ruimtes, waarbij de lucht in met name hallen, gebouwen, scholen, zwembaden en laboratoria gekoeld, verwarmd, droger of juist vochtiger gemaakt kan worden.

Een HVAC systeem zorgt voor een prettig en veilig werkklimaat, doordat warmte, ventilatie en frisse lucht automatisch optimaal geregeld wordt. Daarnaast worden HVAC-installaties ook in de utiliteit toegepast om een gezond en veilig leefklimaat van de gebruikers of aanwezigen in het gebouw te garanderen.

Hoe werkt een HVAC installatie?

In utiliteit zoals ziekenhuizen, scholen, kantoren en grote bedrijfspanden wordt tegenwoordig veel gebruik gemaakt van luchtbehandelingssystemen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van luchtbehandelingskasten.

HVAC techniek komt ook in andere technische situaties voor zoals de petrochemie. Hierbij wordt naast temperatuur ook onder andere druk in de installatie gemeten. Daarbij is de aandacht ook gericht op de veiligheid.

Deze systemen worden ook wel afgekort met LBK. Een luchtbehandelingskast is een afgesloten ruimte. Hierbij wordt de lucht gezuiverd van roet- en stofdeeltjes, en andere stoffen.  Vervolgens wordt de lucht in de luchtbehandelingskast gekoeld of verwarmd en ervoor gezorgd dat het de juiste vochtigheidsgraad krijgt.

Hierna wordt deze lucht verspreid over het hele gebouw of woning via een kanalensysteem. In de ruimtes waar de geconditioneerde lucht terecht komt zitten filters die ervoor zorgen dat de reeds aanwezige lucht wordt afgezogen. Meetapparatuur monitort continu de temperatuur en de luchtvochtigheid in een ruimte. Op basis van de meetgegevens wordt de installatie aangestuurd.

Van Cleven Koeltechniek is jouw HVAC installateur

Wij bedenken, maken en onderhouden innovatieve oplossingen voor koeling en verwarming van processen, temperatuurbeheersing en een comfortabel klimaat. Zo kan je jouw productie verbeteren, je kosten terugdringen en jouw impact op het milieu verkleinen. Wij werken zowel voor commerciële als industriële toepassingen.

Wij zijn je erkende installateur met de juiste certificeringen en ervaring. Daarnaast hebben wij de juiste regelapparatuur voor handen waarmee de HVAC installatie wordt ingeregeld en gecontroleerd. Vakkundig en voor aantrekkelijke tarieven.

Wil je meer informatie over HVAC-luchtventilatiesystemen hebben? Heb je plannen om zelf een HVAC-installatie aan te schaffen voor jouw pand of bedrijf? Of wil je een bestaande, defecte HVAC laten inspecteren, onderhouden en/of renoveren? Wij vertellen je graag alle ins en outs van het toepassen van een duurzaam klimaatsysteem. Geschikt voor zowel nieuwbouw als bestaande gebouwen. Contacteer ons voor meer informatie!

Van Cleven, vol ervaring voor u!

Hoogstaande maatoplossingen

Wacht niet langer en ontdek hoe Van Cleven’s HVAC installaties uw bedrijf kunnen transformeren. Neem vandaag nog contact met ons op voor deskundig advies op maat en ontdek de voordelen van HVAC voor uw onderneming.

Menu