klimaatsystemen

Werken in een gezonde omgeving: klimaatsystemen voor bedrijven en industrie

Klimaatsystemen

In kantoren en werkplaatsen waar permanent wordt gewerkt, moet de klimaatinstallatie aan de hoogste normen voldoen. Ongeacht hoe warm of hoe koud het buiten is, wij leveren een constant, gezond en aangenaam binnenklimaat. Want een beter werkklimaat verhoogt het prestatievermogen en vermindert het aantal afwezigen.

Onze klimaatsystemen bieden een totaaloplossing voor klimaatregeling die de gebouwbeheerder de totale controle geeft over het binnenklimaat, van gebruiksvriendelijke bediening van individuele zones of ruimtes tot uitgebreide besturings- en monitoringssystemen voor meerdere gebouwen.

Onze oplossingen voor klimaatbeheersing in bedrijven doen dat ook nog eens op zeer energie-efficiënte wijze, zodat ze niet alleen je energieverbruik maar ook de CO2-uitstoot helpen te verlagen.

Klimaatsystemen voor industrie

Wanneer we spreken over klimaatproblemen in de industrie gaat dat veel verder dan alleen te hoge of te lage temperaturen. Het binnenklimaat in de industrie is net zo divers als het soort bedrijven in deze sector, maar universeel doen zich problemen voor met vocht, stoffen, geuren, tocht en hygiëne.

In veel bedrijven komen temperatuurschommelingen voor door de warmte die vrijkomt bij productie. Hierdoor kan ook condensatievocht ontstaan. De kans op schimmelvorming stijgt en dit is uit hygiënisch oogpunt ontoelaatbaar. Bovendien wordt de productkwaliteit in een aantal bedrijven direct beïnvloed door de vochtigheidsgraad.

Door overdruk, directe machine-afzuiging of door luchtverplaatsing van warmere afdelingen naar koelere ruimten ontstaat er tocht en dat zorgt voor onaangename arbeidsomstandigheden.

De luchtkwaliteit varieert per bedrijf. Zo komen in bepaalde bedrijven schadelijke dampen vrij, wat ook stankoverlast oplevert. In andere bedrijfstakken ontstaan gladde vloeren door talkpoeder of leveren de machines statische oplading.

Klimaatsystemen voor ziekenhuizen

Bij het binnenklimaat in een ziekenhuis komt veel meer kijken dan in een gemiddeld pand. In de binnenruimte verhoogt een goede luchtkwaliteit niet alleen het comfort, maar draagt het ook actief bij aan het genezingsproces, gezondheid en productiviteit.

In een ziekenhuis met verschillende zones moet daarbij met diverse eisen rekening worden gehouden: stofdeeltjes en hygiëne, comfort en werkomstandigheden, veiligheid en brandbeveiliging, bedrijfsvoering en kosten.

Van Cleven Koeltechniek is jouw specialist

Of het nu gaat om jouw proces, product of de omgeving, van Cleven Koeltechniek heeft voor iedere situatie de juiste oplossing. Voor ieder klimaatprobleem in de industrie bieden wij een passend concept, waarbij we de problemen integraal benaderen en een op maat gemaakte oplossing voorstellen.

Je bedrijfsproces en de hieruit ontwikkelde of geproduceerde producten zijn het primaire belang voor jouw organisatie. Wij ontzorgen al vele decennia de klimaatsystemen en koelinstallaties voor vele opdrachtgevers.

Wil je meer inzicht krijgen in jouw specifieke klimaat situatie, hoe je een gezond binnenklimaat kunt creëren of advies over een klimaatoplossing op maat? In een persoonlijk gesprek helpt een van onze klimaatspecialisten je graag verder. Contacteer ons voor meer informatie!

Van Cleven, vol ervaring voor u!

Hoogstaande maatoplossingen

Wacht niet langer en ontdek hoe Van Cleven’s HVAC installaties uw bedrijf kunnen transformeren. Neem vandaag nog contact met ons op voor deskundig advies op maat en ontdek de voordelen van HVAC voor uw onderneming.

Menu